Eksamen om ikke så lenge.

I høst strøk jeg i psykiatri eksamen, det føltes som et stort nederlag siden vi fikk spørsmål om de temaene jeg hadde lest mest på. Hva var det som skjedde egentlig? Jo det er som om hjernen min kobler helt ut når jeg skal svare på spørsmål som omhandler det stoffet vi har i pensum.
Så hva gjør studenter rundt i Norges land når de skal få kunnskap festet i topp lokket? Mitt topp lokk er som en teflon panne alt spreller bare av. Denne uken vil jeg bruke til å fordype meg litt i pensumet, og i den anledning kan det godt hende at mine blogg innlegg vil omhandle forskjellige temaer og ord som blir brukt innad i psykiatrien.
Jeg håper også at dere som leser vil gi meg deres synspunkter om de forskjellige temaer. Og om dere har noen tips til at ord og pensumstoffet ikke skal prelle vekk, skriv da gjerne en kommentar eller to.

Et av de hyppigste spørsmålene på eksamen er: Hva er og hvordan benyttes psykoedukativt arbeid innen psykisk helsearbeid/psykisk helsevern?

Psykoedukativt arbeid går ut på behandling av psykiske lidelser ved å bruke pedagogiske prinsipper, da vil pasientene få en teoretisk undervisning og øvelser, om det man vet om sykdommen og hva pasienten og eventuelt pårørende kan gjøre.

Målet med psykoedukativt arbeid er å gi pasienten og pårørende kompetansefølelse, dette vil gi dem en bedre mestring av symptomer og de vanskeligheter sykdommen måtte påføre. Og de vil i mindre grad føle seg hjelpeløse. Ved å drive psykoedukativt arbeid i psykisk helsevesen vil også kunne gi behandleren mer kunnskap og forståelse av de teoretiske og den terapeutiske modellen behandleren jobber etter.

2 kommentarer

Birgitte Østby

20.03.2017 kl.17:37

Uff, sånt som kan skje dessverre. Her sitter jeg med arbeidskrav og vet ikke helt hvordan jeg skal bygge den opp. Ja,det er mandag og jeg er lat og litt slapp etter første praksisperiode. Tanken vår lese etter "arbeidstid", men det har det nesten ikke blitt noe av...

apelone

20.03.2017 kl.21:38

Hei Birgitte. Kjenner til det å skule lese etter arbeidstid, det er ikke alltid like lett. For da er hode som regel full stappet av alt mulig.
Lykke til vider

Skriv en ny kommentar

apelone

apelone

41, Stavanger

Håper dere vil liker bloggen min. Jeg er en dame som sitter inne med mye vonde og gode hendelser som har preget livet mitt. Gjennom denne bloggen ønsker jeg å dele utvalgte hendelser som har vært med på å forme meg til den personen jeg er i dag. Jeg blir veldig glad hvis dere legger igjen en liten kommentar, når du er innom. Ønsker dere alle en fin dag

Kategorier

Arkiv

hits